Pozovite 1435 za pomoć u radu Javne kuhinje Crvenog krsta u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Pozovite 1435 za pomoć u radu Javne kuhinje Crvenog krsta u Banjaluci

Crveni krst Banjaluke u narednom periodu, u zavisnosti od epidemiološke situacije, planira niz aktivnosti, proljećno darivanje krvi, takmičenje iz prve pomoći, a aktivirali su i humanitarni broj za pomoć radu Javne kuhinje ove organizacije.

Humanitarni broj 1435, koji je aktuelan do kraja februara, aktiviran je s ciljem obezbjeđivanja dodatnih ili pojačavanja postojećih obroka Javne kuhinje.

Željkica Ilić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, kaže da su počeli s podjelom 200 paketa koje su prikupili u akciji “Nedelja solidarnosti”.

Dodaje da su već dobili raspored transfuzija te da je u planu redovna proljećna akcija darivanja krvi za učenike četvrtih razreda srednjih škola.

“Trebalo bi uskoro da počnemo s pripremama takmičenja za prvu pomoć, koje se održava u aprilu, ali od epidemiološke situacije zavisi da li će se moći održati ovo takmičenje”, navodi Ilić.

Van ovih aktivnosti, prema njenim riječima, svake sedmice redovno obilaze po tri-četiri porodice u prigradskim područjima.

Ilićeva navodi da je održan i redovni sastanak sa nastavnicima osnovnih i srednjih škola kako bi se dogovarali o daljim aktivnostima.

“Razgovarali smo o daljim aktivnostima, mnogo toga je planirano, a šta ćemo uspjeti ostvariti – tek ćemo da vidimo”, dodala je Ilićeva.

NN

Danas objavljeno

Odbornici SNSD-a kažnjena – prekršila mjere izolacije

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvara na vrelovodu, bez grijanja veći dio grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar