1. Augusta 2020.

Poznato je da pas može da nanjuši kancer, a da li oni mogu da osjete i trudnoću?

Big Portal

Iako se ne treba uzdati u njuh ljubimca pri traženju potvrde o trudnoći, kada je u pitanju stariji pas koji se prema vlasnici ođednom ponaša zaštitnički, znajte da tu ima neke istine.

Napomena

Psi nisu svesni značenja koje stoji iza mirisa koju su prepoznali. Dakle, ako vaš pas oseti vašu hormonalnu promenu, i reaguje na nju drugačijim ponašanje to je zbog toga što vi više ne “mirišete isto kao pre”, što ne znači da je uznemiren jer beba dolazi.

Kada žene ostanu u drugom stanju, njihovo telo proizvodi poseban hormon (hCG) i to u velikim količinama. Osim njega tu je i pojačana proizvodnja estrogena i progesterona. Hormonalne promene direktno utiču na miris tela i raspoloženje žene.

Poznato je da psi mogu da otkriju ćelije raka u ljudskim tečnostima. Osim toga, udruženja dijabetičara udružuju pacijente sa psima koji mogu da ih upozore na hipoglikemiju na osnovu njihovog vlastitog mirisa. Samim tim, nije nezamislivo da trudnica može da ispušta poseban miris u ovom stanju, koji njen pas može da detektuje.

Iako dakle u bukvalnom smislu, psi ne mogu da nanjuše trudnoću i shvate o čemu je reč, oni mogu da primete promene u vama i na vama. Vaš hod i promene u izgledu tokom 9 meseci itekako su vidljive vašem ljubimcu.

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare