Poznati novi detalji o dijagnozi najtužnije princeze, imala je iznenadne napade - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Poznati novi detalji o dijagnozi najtužnije princeze, imala je iznenadne napade

Princeza Charlene od Monaka prozvana je najtužnijom na svijetu, a nakon povratka na monegaški dvor poslije nekoliko mjeseci odsustva, magazin You tvrdi da razlog nisu bili psihički problemi već epilepsija.

Princezino zdravlje je posljednjih mjeseci bilo tema brojnih špekulacija i nagađanja, a njen krhki izgled izazvao je mnogo zabrinutosti.

Mnogi su bili uvjereni da su isključivo psihički problemi uzrok njenog povlačenja iz javnog života, a zvanično je potvrđeno kako je Charlene provela četiri mjeseca u psihijatrijskoj ustanovi.

Međutim, izvor je za You potvrdio je da joj je epilepsija dijagnostifikovana prošlog ljeta, dok je boravila u rodnoj Južnoafričkoj republici gdje se podvrgnula operaciji sinusa.

Navode i kako je dijagnoza bila jako stresna za princezu te je nekoliko sedmica kasnije iznenada pala u nesvijest pa je hitno prebačena u bolnicu u grad Durban gdje su joj napravljene pretrage i postavljena dijagnoza.

“Nakon te operacije princeza je trebala strogo mirovati. Ali, nije se držala savjeta ljekara te je dobila tešku infekciju praćenu visokom temperaturom. I to je bio okidač za epileptički napadaj”, prenosi magazin.

Takođe, naveli su i kako joj dijagnoza posebno teško pala jer će morati piti lijekove cijeli život da bi kontrolirala bolest.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

“KISS” rokeri pomiješali Austriju i Australiju

Vanja A

Šešir je idealan modni dodatak, ali i zaštita od sunca

Vanja A

10 impresivnih rimskih građevina u svijetu

Vanja A

Ostavite komentar