Poznati lanac hotela prima samo goste koji su vakcinisani - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poznati lanac hotela prima samo goste koji su vakcinisani

Njemački lanac hotela “Allsun” u budućnosti će od gostiju tražiti da budu vakcinisani protiv koronavirusa, objavio je “Alltours”, kompanija vlasnik tog lanca.

Nova politika za svih 35 hotela lanca “Allsun”, lociranih na španskom otoku Mallorca, Kanarskim otocima i u Grčkoj, na snagu će najvjerovatnije stupiti 31. oktobra, zavisno o napretku vakcinacije u Njemačkoj, saopštio je “Alltours”, prenosi Hina pozivajući se na Reuters.

Time će njemačka kompanija postati jedna od prvih koja uvodi takvo pravilo u vrijeme dok vlade i turističke organizacije razmatraju kako vratiti turistički sektor na noge dok pada broj zaraženih i raste broj vakcinisanih.

‘Sigurnost i uživanje u odmoru’

“Želimo svim gostima pružiti najveću moguću sigurnost kako bi mogli uživati u odmoru”, rekao je vlasnik “Alltoursa” Willi Verhuven.

Dok se kasnije u godini ne vakciniše veći broj ljudi, lanac “Allsun” će od gostiju tražiti negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Britanska kompanija “Saga” objavila je prošli mjesec da će se putnici na njenim kruzerima, takođe, morati vakcinisati prije ukrcavanja.

Njemačko-engleska kompanija “TUI” u decembru je objavila da ne planira odbiti turiste koji se nisu vakcinisali.

(Agencije)

Danas objavljeno

U Srpskoj 12 osoba preminulo, 301 novozaraženih

M.

Jaki vetrovi izazvali štetu i poremećaje struje u zapadnoj Evropi

M.

I ultimatum Poljskoj: Biće sankcija

M.

Ostavite komentar