Poznati italijanski pjevač tvrdi da sa penzijom ne može da preživi - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Poznati italijanski pjevač tvrdi da sa penzijom ne može da preživi

Poznati italijanski pjevač Al Bano, čiji je hit “Felićita” poznat u čitavom svetu, koji je poput svih pjevača ove godine morao da otkaže

koncerte zbog epidemije koronavirusa, izjavio je da će, ako se ovako nastavi, i ako bi morao da živi samo od penzije, imati puno problema.

“Moja penzija je samo 1.470 evra neto i ne razumijem kako je tako mala kada sam čitav život radio plaćajući porez. Ovako imam samo troškove i nikakvu zaradu, te bih mogao da preživim samo godinu dana”, rekao je pjevač.

Svi njegovi koncerti u Rusiji, Rumuniji, Austriji, Njemačkoj, Španiji, Kini i Australiji su otkazani, što je po rečima pjevača veliki problem jer sa tom zaradom finansira njegove vinograde, hotel, proizvodnju vina, restoran i plate za pedesetoro zaposlenih.

“Kada sam na turneji sa mnom putuje pedesetak ljudi tako da su oni trenutno bez primanja”, kaže Al Bano.

Al Bano je bio u braku sa Rominom Ponjer koju je upoznao 1967. godine na snimanju filma Nel sole i sa kojom ima četvoro djece (kćerka Ilenia je nestala 1993 i o njoj se ni danas ništa ne zna).

Nakon toga, iz veze koja je trajala skoro dvadeset godina sa Loredanom Lećizo, pjevač ima još dvoje djece. Njegova muzička karijera traje više od pedeset godina.

Prosječna italijanska penzija, prema podacima Instituta za penziono osiguranje Italije, iznosi oko 1.400 evra (bruto) tj. oko 1.000 evra (neto), dvije trećine penzionera ima penziju manju od 1.000 evra, dok su žene i dalje lošije plaćene.

Italija svojim državljanima i osobama koje žive na teritoriji Italije više od 10 godina priznaje takozvanu socijalnu penziju od 460 evra mjesečno.

Izvor: Nezavisne

Danas objavljeno

Jeste li znali zašto lišće mijenja boju na jesen?

Vanja A

Lopovi klonirali glas direktora i odnijeli 35 miliona dolara

Vanja A

Zvijezda hit serije “Squid Game”: Teško je biti slavan, kćerka mi pomaže jer nemam menadžera

Vanja A

Ostavite komentar