Poznati brend računara proizvodiće savitljive telefone? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Poznati brend računara proizvodiće savitljive telefone?

Nekoliko modela fleksibilnih mobilnih telefona već se nalaze na tržištu. Međutim, još uvek smo daleko od ispunjenja najava da će ovakav tip telefona biti široko rasprostranjen. Jednostavno, modeli ili su preskupi, ili su korisnici sumnjičavi prema izdržljivosti šarki.

Sada smo, po svemu sudeći, dobili i jednog neočekivanog “igrača” na velikom i još uvek prilično neistraženom tržištu savitljivih telefona, prenosi portal Let’s Go Digital.

Svetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) primila je i odobrila dizajn za savitljivi mobilni telefon koji je podneo poznati brend računara – HP. Na osnovu fotografija koje smo mogli da vidimo, njihov patent dosta liči na Samsung Galaxy Z Flip, uz neka inovativna rešenja za lakše otvaranje/zatvaranje telefona.

Trebalo bi da budemo oprezni, međutim, pri ovakvim prognozama, ponajviše zbog dve stvari.

Prvo, HP, ukoliko napravi telefon, ne mora da u njega “ubaci” nužno i sve elemente koje su patentirali. Drugo, i još važnije, ovo nije nikakva garancija da će HP zaista i napraviti savitljivi telefon. Možda su samo hteli da osiguraju svoj patent, kako niko drugi ne bi mogao da koristi rešenja koja su iz HP-a smislili.

Danas objavljeno

Možda je Windows 10X otkazan, ali stiže Windows 10 “Sun Valley”

Vanja A

Leica traži novog partnera za pametne telefone, pogledi uprti u Xiaomi i Honor

Vanja A

AMD 4700S desktop kit za računare otkriven, 16GB GDDR6 memorije

Vanja A

Ostavite komentar