9. Maja 2022.

Poznate specifikacije za Intel Alder Lake-HX

Big Portal

Sami procesori izrađeni u BGA arhitekturi imaće istu veličinu kao njihovi parnjaci namenjeni desktop računarima (45 x 37.5 mm), ali će visina ovih procesora biti smanjena sa trenutnih 4.4 mm na 2 mm.

Pored toga, Intel Alder Lake-HX biće prva linija procesora za prenosive računare koja će podržavati PCIe 5.0 standard i maksimum od 48 PCIe magistrala, od kojih 16 PCIe 5.0, 20 PCIe 4.0, kao i 12 PCIe 3.0 magistrala. Pored toga, ova serija procesora donosi i podršku za XMP 3.0, Intel Dynamic Memory Boost, Intel Speed Optimizer, kao i Extreme Tuning Utility.

Ova serija procesora omogućava do maksimalnih 8 “performance” jezgara baziranih na Intel Golden Cove arhitekturi, kao i do najviše 8 “efficiency” jezgara baziranih na Gracemont arhitekturi.

Trenutne specifikacije koje su dostupne za Intel Alder Lake-HX procesore slične su ranijim nezvaničnim informacijama, ali se njihova potrošnja promenila i sada je 55W, dok pod maksimalnim opterećenjem može ići i do 157W. Ova linija procesora donosi 7 rešenja, a od njih modeli Core i9-12950HX, Core i7-12850HX, kao i Core i5-12600HX podržavaju ECC i vPro platforme. Trenutno poznate specifikacije možete videti na sledećoj fotografiji:

Kako navodi portal VideoCardz, kompanija Intel trebalo bi da zvanično predstavi ovu seriju procesora sutra, tj. 10. maja, pa ćemo uskori i zvanično saznati šta je to kompanija Intel pripremila za svoj mobilni segment procesora.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare