9. Novembra 2021.

Poznate ličnosti koje su od siromaštva stigle do svjetske slave

Big Portal

Mnogi od poznatih odrasli su u siromaštvu i neimaštini, daleko od luksuza i bogatstva u kojem sad žive. Prešli su preko trnja do zvijezda, te baš zbog toga cijene još više ono što danas imaju.

Sarah Jessica Parker

Zvijezda kultne serije „Sex and the City“ imala je mnogo prilika da pokaže svoje izvanredne glumačke sposobnosti. Poznata je posebno po svojim zanimljivim i zabavnim ulogama u romantičnim filmovima.

S druge strane, njeno djetinjstvo i mladost nisu bili nimalo zabavni i romantični. Njena porodica je godinama živjela od socijalne pomoći. Odrastala je u Nelsonvilleu u saveznoj državi Ohio, a u više navrata je govorila kako je njena porodica rijetko slavila prilike, poput rođendana ili Božića. Sjeća se da su znali živjeti bez struje i telefona, jer nisu imali novca da plate račune.

Arnold Schwarzenegger

Za Arnolda su svi čuli, zar ne? Vrhunski akcioni filmski glumac, bivši profesionalni bodibilder i nekadašnji guverner Kalifornije. Arnold je imao teško djetinjstvo.

Rođen je 1947. godine u Austriji u siromašnom i skromnom domu, koji nije imao vodovod i telefon. Zaista je morao da stisne zube i potrudi se iz sve snage da postigne ono što ima danas. Prvi korak je bila selidba u SAD. Nakon toga, nikad nije prestao da se trudi, radi i dovoljno jako bori za sve ono što je stekao.

Ed Sheeran

Danas gotovo ne postoji čovjek koji nije čuo za njega. Svjetski uspješan pop pjevač sa milijardama pregleda na Youtube-u, koji u rekordnom roku rasprodaje navjeće svjetske stadione, jedna je od najtraženijih osoba u svijetu zabave.

Ali, nije uvijek bilo tako. Ed je došao iz Velike Britanije bez novca i mnogo se borio i žrtvovao, dok nije stekao svoje mjesto na muzičkoj sceni u SAD-u. Jedne večeri dok je nastupao u malom baru, Jamie Foxx se na njegovu sreću našao u istom lokalu i ostao impresioniran. Bez ogromne podrške koju mu je Foxx pružio nakon prvog susreta, pitanje je kako bi danas izgledala njegova karijera.

Oprah Winfrey

Jedna od najuticajnijih žena na svijetu, Oprah Winfrey, svjetski je fenomen. Svojevremeno je svim ljudima u publici u njenoj talk-show emisiji poklonila automobile. Ali rani dani popularne Oprah, bili su daleko od te raskoši.

Rođena je u siromašnoj porodici u državi Mississippi, ali to je nikada nije spriječilo da dobije stipendiju na državnom fakultetu u Tennesse-u. Bila je prvi afroamerički TV dopisnik u SAD-u. Rangirana je kao najveći afroamerički filantrop u američkoj istoriji. Ostalo je istorija…

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare