14. Novembra 2021.

Poznata filmska odbojkaška lopta Vilson prodata na aukciji

Big Portal

Čuvena lopta za odbojku korišćena kao rekvizit u filmu “Cast Away” iz 2000. prodata je na aukciji za nevjerovatnih 308.000 dolara (230.000 funti).

U ovom gore pomenutom filmu glavnu ulogu igra Tom Henks film je prvi put emitovan 2000. godine i postigao je veliki uspjeh.

Film prikazuje Toma Henksa kao usamljenog preživjelog zaglavljenog na pustom ostrvu. Dok je lopta, kojoj je dao Vilson, prikazana je kao njegov jedini prijatelj.

Lopta je prvobitno bila napravljena da izgleda prljavo i provela je dosta vremena u vodi tokom snimanja, prema Prop Store-u, aukcijskoj kući koja ju je prodala. Tokom filma, Henks (u filmu Noland ) razgovara sa Vilsonom kako bi sačuvao razum dok se bori da preživi, tokom četiri godine samoće, piše BBC

INSECRET .. فيلم Cast Away بين الحقيقة والخيال

Rijetko ko nije bio potpuno razočaran i tužan u sceni kada Noland, prilikom pokušaja da konačno ode sa pustog ostrva, slučajno dozvoli da lopta lagano otpluta u okeanske vode. To ga je rasplakalo i dovelo do toga da se lopti čak i izvinjavao što se rastaju zbog trenutka nepažnje.

Aukcijska kuća opisuje loptu Vilson kao “jako ispisanom bojom koja je nanesena da bi se stvorio istrošen, prljav izgled“

“Ova verzija Vilsona je provela dosta vremena u vodi tokom snimanja. Zbog toga se ukupni oblik lopte blago izobličio, a detalji na licu postali su donekle zamućeni u poređenju sa snimkom ranije u filmu. Na prednjoj strani je tamno smeđe i crveno ‘lice’, koje predstavlja Čakov krvavi otisak ruke. Ima izbledjeli par očiju, nosa i usta.”, navodi se u opisu predmeta koji je prodat i već ima novog vlasnika.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare