Poznata cijena svemirskog interneta: Da li biste platili da ga testirate? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Poznata cijena svemirskog interneta: Da li biste platili da ga testirate?

Za Starlink, internet kompanije SpaceX je interesovanje pokazalo oko 700.000 ljudi u SAD, a nakon zatvorenih testiranja, izgleda da će uskoro krenuti i javne probe.

Za sada, u svemiru se nalazi oko 900 satelita, pa je jano testiranje spremno za SAD i Kanadu. Planirano je da, već u toku sledeće godine, Starlink pokrije veći deo planete.

Sada su mejlovi počeli da pristiću osobama koje su se prijavile da testiraju ovaj novi “svemirski” internet, pa možemo da vidimo i koliko će da košta.

Potrebno je da se plati 500$ jednokratno, a to će uključiti poseban terminal za povezivanje sa satelitima, stativ i Wi-Fi ruter. Zatim, mesečno će cena biti 99$.

Mada ovo izgleda prilično skupo, ipak neće svi morati toliko da plate. Za neke će, naravno, Starlinkov internet biće besplatan, a to se odnosi na one najugroženije. Za početak, jedan siromašni školski okrug u Teksasu će biti uključen u ovaj program.

Brzina pristupa internetu će, kako su testeri obavešteni, u početku biti od 50MB do 150MB, a latencija će biti od 20ms do 40ms.

B92

Danas objavljeno

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rješava problem pregrijavanja kamere

Vanja A

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Vanja A

Apple zamalo izbacio Facebook i Instagram aplikacije sa App Store-a

Vanja A

Ostavite komentar