Poznata cijena nove Dacije Sandero - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Poznata cijena nove Dacije Sandero

Nova generacija rumunskog niskobudžetnog automobila u Njemačkoj je skuplja za 1.200 evra u odnosu na prethodnu.

Otkako je krajem septembra predstavljen Dacia Sandero treće generacije, mnogi su se pitali da li će ovaj automobil u svom novom izdanju značajnije poskupeti, ili će i dalje biti najpristupačniji model u svojoj klasi.

Odgovor na to pitanje stiže iz Njemačke, gdje su upravo objavljene cijene novog Sandera. Najvažnija vijest je da će ovaj potkompaktni model biti skuplji za 1.200 evra od prethodnika, barem kada je u pitanju osnovna verzija.

Naime, novi Sandero Access SCe 65 u Njemačkoj će koštati 8.490 evra, dok je prethodna generacija koštala 7.290 evra.

Bazični model će koristiti atmosferski 1.0-litarski benzinac sa tri cilindra i 65 KS, uparen sa 5-brzinskim manuelnim mjenjačem.

Kada je u pitanju “kros” model Sandero Stepway, ovaj auto će na njemačkom tržištu moći da se kupi po cijeni od 11.390 evra, a pokreće ga turbo-benzinskim motor (0.9 l) sa 91 KS.

Model u početnoj opremi ima instalirani radio sa integrisanim držačem smartfona

Nivo bezbjednosti je značajno podignut, pa već od osnovne verzije uključuje aktivnu pomoć pri kočenju u slučaju opasnosti, funkciju poziva u slučaju nezgode (SOS) i LED farove.

Osnovni paket ima i električni servo upravljača, volan podesiv po visini, prednje električne podizače stakala… Dodatno, Stepway serijski dolazi s alu felnama.

(B92)

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar