Poznat identitet djevojke (22) koja se UBILA RUČNOM BOMBOM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Poznat identitet djevojke (22) koja se UBILA RUČNOM BOMBOM

Zenica je u šoku nakon nezapamćene tragedije koja se preksinoć dogodila u stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom brdu, kada se Naida Čičak (22) ubila ručnom bombom.
Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila dići ruku na sebe.

Podsjećanja radi, mještani kompleksa Makovi, takođe su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su ispričali, čuli su jak udarac.

– Mislili smo, najprije, da je nešto u Željezari. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu – priča mještanka Majkova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali mještani, takođe, s nevjericom su komentarisali ovaj slučaj.
Naime, nazapamćena tragedija dogodila se jedan sat iza ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, odlučila oduzeti sebi život i aktivirala bombu.

Aldina Alić, portparol MUP ZDK, izjavila je ranije za Avaz da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

– Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu – govori ona.

Obavljen uviđaj
Uviđaj na licu mjesta, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, je obavljen, a Alić ističe da se, prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije radi o samoubistvu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Srpski predsjednik i premijerka dolaze u četvrtak u Banjaluku

M.

Žestok odgovor: UEFA izbacuje superligaše i fudbalere!

Zeljka

Analena Berbok kandidatkinja Zelenih za njemačku kancelarku

M.

Ostavite komentar