"Pozivam Vučića i Kurtija" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Pozivam Vučića i Kurtija”

Žosep Borelj izjavio je da je Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija pozvao da se nakon tenzija ”vrate u situaciju u kojoj je moguć nastavak dijaloga u Briselu”.

”Imali smo vrlo tešku situaciju na granici između Kosova i Srbije. Razgovarao sam i sa predsednikom Vučićem i premijerom Kurtijem. Nedavni događaji i dogovor od 13. septembra pokazuju da je dijalog kome posreduje EU jedini put napred”, poručio je Borelj.

Šef diplomatije EU predsedavao je danas Savetu EU, gde je ministre spoljnih poslova zemalja članica informisao o dešavanjima na administrativnim prelazima na severu KiM, kao i o razgovorima koje je sa regionalnim liderima imao na samitu EU i Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja i na marginama Saveta bezbednosti UN u Njujorku.

Podsetimo, na Kosovu i Metohiji je posle jučerašnjih lokalnih izbora 17 opština dobilo gradonačelnike, dok će građani 21 opštine gradonačelnike birati u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije uspelo da pobedi ni u jednoj opštini u prvom krugu.

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar