Poziv osobama starijim od 65 godina na besplatnu vakcinaciju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poziv osobama starijim od 65 godina na besplatnu vakcinaciju

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozivali su lica starija od 65 godina sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv COVID 19.

“Pomenuta lica koja žele da ostvare mogućnost da se se kroz imunizaciju zaštite od COVID 19 radi evidentiranja treba da se jave svojim timovima porodične medicine, počev od četvrtka, 11. marta 2021. godine”, saopštio je Instutut za javno zdravstvo RS.

Kako navode, prikupljene podatke o licima zainteresovanim za vakcinaciju timovi porodične medicine će svrstati u kategorije lica od 65 do 74 godina, od 75 do 84 godina, te 85 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u nadležnom domu zdravlja, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Vakcinacija za lica registrovana u privatnim timovima porodične medicine će biti organizovana u domu zdravlja u gradu/opštini u kojem se privatna ambulanta nalazi, na način da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se shodno ovom pozivu prijave i dostavi ih nadležnom domu zdravlja”, stoji u saopštenju.

Dodaju da se očekuje da domovi zdravlja prihvate i prijave lica koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na teritoriji opštine ili grada za koju je dom zdravlja nadležan.

“Stanovnici koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu biće pozivani na vakcinaciju od strane nadležnog doma zdravlja. O svemu navadenom, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je dostavilo zvaničnu instrukciju domovima zdravlja i privatnim ambulantama porodične medicine u Republici Srpskoj”, saopštio je Institut.

NN

Danas objavljeno

Lavrov: Referendumi se održavaju na preporuku Zelenskog

V.R.

Potukli se u kafiću pa zapucali ispred: Tri osobe uhapšene, dvije u bolnici

V.R.

Epilog teške nesreće kod Mostara: Četvoro poginulih, stradala skoro cijela porodica

V.R.

Ostavite komentar