Poziv na javnu raspravu: Spreman za sve sugestije - BIGportal.ba
Banja Luka

Poziv na javnu raspravu: Spreman za sve sugestije

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kaže da je poslušao primjedbe i kritike građana koje se tiču regulacionog plana dijela centralnog područja grada za prostor između Ulice kralja Petra I Karađorđevića, Srpske ulice, te ulica Vase Pelagića, Bana dr Todora Lazarevića, Vidovdanske ulice i Trga srpskih vladara.

Javna rasprava o nacrtu izmjene tog dijela Regulacionog plana biće održana danas u Gradskoj upravi u sali 33 s početkom u 18.15 časova.

Stanivković je poručio da je grad spreman da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom pronađe kompromisno rješenje i pronađe drugu adekvatnu lokaciju za parohijski dom.

– Tražimo rješenje da parohijski dom ne bude u dvorištu Hrama, ali da bude dovoljno blizu. Jedna od ponuđenih lokacija je pored zgrade Eurospleta. Radimo na jednom takvom rješenju, kako bi ono bilo prihvatljivo za sve – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je kazao da je zadovoljan odzivom javnosti na javnu prezentaciju i pozvao sve zainteresovane da dođu na današnju raspravu.

On je najavio da že biti održana još jedna rasprava na ovu temu.

“Moji ključni sardnici će i danas saslušati prijedloge i sugestije građana, a sljedećoj javnoj raspravi ću se pridružiti i ja, da zajedno razgovaramo o tome šta je najbolje za naš grad. Pozivam naše sugrađane da dođu danas na javnu raspravu i iskažu svoje mišljenje”, zaključio je Stanivuković.

Danas objavljeno

“Ćevap fest” u Banjaluci narednog vikenda

M.

Osvajačima uvijek na meti: Ko je sve i kada vladao Banjalukom?

M.

Planirana isključenja električne energije za 03.oktobar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar