Pozicija Kine nepromijenjena, protiv članstva Prištine u Interpolu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Pozicija Kine nepromijenjena, protiv članstva Prištine u Interpolu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola. Šef kineske delegacije potvrdio je podršku NR Kine teritorijalnom integritetu Srbije i njihovu nepromijenjenu poziciju prema zahtjevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Nebojša Stefanović je rekao da bi eventualni prijem doveo do duboke podjele ove najstarije međunarodne policijske organizacije i ugrozio buduću borbu protiv kriminala u svijetu.

Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu, naglasio je i da bi eventualnim ulaskom takozvanog Kosova došlo do zloupotrebe Interpola i da bi politika zamijenila policijski rad.

Stefanović je podsjetio i da je veliki broj zemalja članica Interpola prošle godine na zasjedanju u Dubaiju odlučno rekao da se protivi prijemu takozvanog Kosova i da su delegati dovedeni u neprijatnu situaciju, da poslije svega 11 mjeseci ponovo glasaju o istom pitanju.

Šef kineske delegacije Daki Duan potvrdio je podršku Narodne Republike Kine teritorijalnom integritetu Republike Srbije i njihovu nepromijenjenu poziciju prema zahtjevu Prištine za prijem u Interpol.

I Stefanović je istakao da Republika Srbija podržava politiku jedne Kine.

RTS

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar