Poželio da mu bog pokloni Lamborghini pa umalo umro od gladi - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Poželio da mu bog pokloni Lamborghini pa umalo umro od gladi

Duhovnost je ozbiljna stvar, a ozbiljna je i ova priča, mada bi mogla da uđe u rubriku „vjerovali ili ne“.

Da li neko veruje u boga, sile prirode ili nešto slično, duhovnost može da deluje kao smernica, uteha i sistem podrške u životu. Naravno, u tome nema ništa loše sve dok duhovnost ne preraste u dogmu a dogma u politiku. Međutim, ono što duhovnosti nikada neće poći za rukom je da materijalizuje automobil ni iz čega.

Konkretno, ovde se radi o Lamborghiniju i dvadeset sedmogodišnjem čoveku iz Zimbabvea, koji je u isto vreme veoma religiozan. Spajanje nespojivog i potpuno odsustvo zdravog razuma, gotovo su doveli do smrti dotične osobe. Naime, on je odlučio da gladuje 40 dana (i noći) da bi mu „bog“ podario Lamborghini o kojem je sanjao.

Verovatno će vam prosečni trogodišnjak reći da to prosto nije moguće i da stvari baš i ne funkcionišu na taj način. Ako želite Lamborghini (na kraju krajeva bilo koji automobil) a vaši roditelji nisu „puni kao brod“, morate vredno da radite i štedite, pa čak i u slučaju da „rad“ nije baš legalan. Mark Muradžira, kako se zove mladić iz Zimbabvea, smatrao je da će njegov ispit vere ubediti boga da mu podari automobil, i da je to sve što treba da uradi.

Bivša devojka je ovde navodno poslužila kao motivacija, jer ga je ostavila iz razloga što nije mogao da joj kupi automobil. Drugi izveštaji kažu da je želeo vozilo za sebe. Šta god da je istina, suština je u tome da Mark umalo nije umro zbog nepostojećeg Lamborghinija.

Odlučivši da gladuje 40 dana, Mark se povukao da bi se izborio sa svim iskušenjima. Na njegovu sreću, prijatelji su ga pronašli nakon 33 dana, kada je već bio u veoma lošem stanju. Hitno su ga odvezli u bolnicu i na svu sreću prognoze su da će se potpuno oporaviti.

„Bolje da je gladovao da dobije posao, pošto je nezaposlen“, rekao je njegov paroh. Prioriteti su prioriteti…

Ipak, pripadnici Markove crkve su se zauzeli za njega kada su čuli šta je uradio da bi došao do automobila, tako da su počeli da prikupljaju sredstva. Sakupili su samo petinu sume neophodnu za kupovinu Lamborghinija, za koji su tek kasnije saznali do koje mere je skup, pa je doneta odluka da će novac biti iskorišćen za pokrivanje njegovog računa u bolnici. Prioriteti su prioriteti…

Vrele Gume

Danas objavljeno

Preminula slavna oskarovka i pjevačica čuvenog hita iz filma „Flešdens“

Zeljka

Novi dom za Pedington plišane mede donijete kraljici Elizabeti

Zeljka

Zašto svinje u soliteru nekoga raduju – a druge ozbiljno zabrinjavaju

Zeljka

Ostavite komentar