Požari i dalje aktivni, zatražena pomoć Oružanih snaga BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Požari i dalje aktivni, zatražena pomoć Oružanih snaga BiH

Požari na području Stoca i Neuma i dalje su aktivni, a stanovništvo i objekti trenutno nisu ugroženi, saopšteno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U saopštenju se navodi da je aktivan požar na Stolovima i Crnoglavu, ali su pod kontrolom, te da trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i poslovni objekti.

Iz ovog centra napominju da je juče oko 13.00 časova upućen zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz vazduha, te da su požari u Gornjoj Dubokoj i Golom Brdu ugašeni.

Aktvini su i požari na području Neuma – na lokalitetima Gornje Hrasno, Kula i Dobri Do, vatrogasci su na terenu i kontrolišu požarište, trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i drugi objekti.

Iz Operativnog centra navode da požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, ali da ga vatrogasci za sada drže pod kontrolom.

Tri požara u protekla 24 časa registrovana i u Mostaru te jedan u Dretelju kod Čapljine.

U Mostaru je gorio automobil, trava i nisko raslinje, dok su u naselju Dretelj gorjele plastične sjedalice na sportskom igralištu, navodi se u saopštenju.

Foto: Sputnjik
SRNA

Danas objavljeno

Prevrnuo se autobus u Gornjem Vakufu: Povrijeđeno 16 osoba, od kojih četiri teže

M.

Balaban: Odluka Skupštine Cetinja potpuni nonsens

M.

Pentagon priznao: Napad dronom u Kabulu u kojem je poginulo deset civila bio tragična greška

M.

Ostavite komentar