Požar u Trebinju, policajcu zapaljen audi - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Požar u Trebinju, policajcu zapaljen audi

U trebinjskom naselju Vinogradi je u nedelju, u ranim jutanjim časovima, zapaljen automobil audi, u vlasništvu saobraćajnog policajca Maksima Vujadinovića.

U Policijskoj upravi Trebinje, gdje Vujadinović radi u nekoliko posljednjih godina, samo je potvrđeno da je prijavljeno izbijanje požara na automobilu njihovog službenika, a bio je parkiran u Vinogradskoj ulici u Trebinju, u kojoj ovaj saobraćajni policajac živi kao podstanar.

“Policijski službenici će nastaviti da preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem otkrivanja i identifikovanja izvršilaca ovog krivičnog djela”, saopšteno je u PU Trebinje, gdje nisu željeli davati više informacija.

U Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje je, međutim, nakon što je javni tužilac ovlastio radnike PU Trebinje da urade uviđaj, događaj već preliminarno okvalifikovan kao krivično djelo i to kao oštećenje tuđe stvari, ali, za sada, protiv jednog ili više nepoznatih lica.

“Na licu mjesta je bio i vještak protivpožarne zaštite, izuzeti su i određeni uzorci koji će biti poslati na vještačenje, nakon kojeg će biti potvrđen stvarni uzrok požara, a ono na šta upućuje prvi nalaz istrage jeste da je požar na vozilu podmetnut, pa se s tim u vezi i provodi istraga protiv nepoznatog lica ili više njih zbog krivičnog djela oštećenja tuđe stvari”, kazao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Da se radi o očiglednom podmetanju požara jasno je na prvi pogled, jer je automobil u potpunosti uništen, a od siline vatre koja je buknula izgorio je i zadnji dio automobila pežo, koji je bio parkiran na ulici, ispred Vujadinovićevog audija.

Iako, u cilju istrage, u nadležnim institucijama nismo uspjeli saznati više detalja, poznato je da je u pitanju policajac koji izuzetno profesionalno obavlja svoj posao, dok i mještani Vinograda kažu da je u pitanju mladić koji je u komšiluku bio izuzetno pristojan i fin.

Ovo, nažalost, nije prvi slučaj da stradaju automobili policijskih službenika upravo zbog savjesnog rada u službi, a prije samo pola godine zapaljen je automobil zamjenika načelnika Policijske uprave Trebinje Milivoja Vukovića, gdje je razotkriven i počinilac, Gačanin Ostoja Govedarica. U prethodnoj, 2018. godini, policija je razotkrila i uhapsila dva lica upravo zbog paljevina policijskih automobila, a jedan od njih je trenutno na izdržavanju kazne.

Tada su razotkrivene paljevine na dva policijska auta i dva koja su bila u vlasništvu službenika inspekcija i poreske uprave, dok je jedno vlasništvo trebinjskog preduzetnika.

Statistika, međutim, govori da je u posljednjih nekoliko godina na različite načine oštećeno više automobila čiji su vlasnici policijski službenici, koji su, kako nezvanično saznajemo, te automobile najčešće kupovali na kredit, dok su fizički napadi na policijske službenike mnogo učestaliji.

Nezavisne

Danas objavljeno

Patrijarh Porfirije stiže u Banjaluku

M.

Izglasano: Kriv

M.

Tragedija na snimanju: Alek Boldvin ubio koleginicu i ranio režisera

M.

Ostavite komentar