Požar u Nacionalnom parku Lovćen stavljen pod kontrolu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Požar u Nacionalnom parku Lovćen stavljen pod kontrolu

Požar koji je izbio na Bukovici u Nacionalnom parku Lovćen, a za koji se sumnja da je podmetnut, stavljen je pod kontrolu i očekuje se da će do sutra biti lokalizovan, izjavio je danas direktor tog parka Vladimir Martinović.

Martinović je rekao da će se nastaviti kontrola i praćenje situacije na terenu.

“Vjerujemo da će tokom sutrašnjeg dana požar biti lokalizovan, a sreća je da se nije proširio prema Njegušima i Trešnji, gdje je gusta borova šuma i gde se ne bi moglo lako spriječiti širenje vatrene stihije”, naveo je Martinović.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, Služba zaštite je zajedno sa Službom ambijentalne higijene NP Lovćen nastavila jutros da gasi raspoloživim sredstvima požar, koji je juče izbio.

U gašenjuju su učestvovale i Služba zaštite i spasavanja Prestonice Cetinje sa cisternama i Vazduplovna jedinica Vojske Crne Gore sa dva helikoptera.

Kako navodi podgorički CDM, i građani su se samoinicijativno organizovali kako bi pomogli, ali ih je Uprava Nacionalnog parka zamolila da za sada ne učestvuju u lokalizovanju požara zbog moguće opasnosti po njihove živote.

Tanjug

Danas objavljeno

Preminuo Milutin Mrkonjić

M.

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Ostavite komentar