Požar u Andaluziji se širi; naređena evakuacija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Požar u Andaluziji se širi; naređena evakuacija

Regionalna vlada Andaluzije saopštila je da će još dva mesta biti evakuisana jer se šumski požar približava popularnom letovalištu Kosta del Sol.

Jaki vetrovi i visoka temperatura samo su pogoršali situaciju i naterali više od 1.000 ljudi da napuste svoje domove, a jedan vatrogasac je stradao otkako je vatra izbila u sredu u planinskoj oblasti Sijera Bermeha, iznad Estepone, letovališta gde dolazi mnogo britanskih turista, preneo je Rojters.

Vlada je danas naložila “preventivnu evakuaciju” stanovnika iz Hubrikea, koji ima 500 stanovnika, i Henhalhuasila (400 stanovnika), koji su bili primorani da ostanu u domovima zbog oblaka dima koji je stigao do njih. “Evakuacija se odvija uz maksimalne bezbednosne mere i pre nego što eventualno dođe do nekog nepovoljnog razvoja oko požara”, navela je pokrajinska vlada. Agencija AP dodaje da su vojnici poslati na jugoistok Španije kako bi se borili protiv vatrene stihije koja je uništila više od 6.000 hektara šume. Vojna jedinica je došla iz vojne baze Moron, sa juga Španije, kako bi se priključila ekipi od 300 vatrogasaca i 41 aviona koji se bore protiv požara.

Danas objavljeno

Francuska povlači ambasadore iz SAD i Australije radi konsultacija, Bijela kuća žali zbog poteza Pariza

M.

Trojni pakt podigao buru u svijetu – Francuska bijesna, u Kini uzbuna, Evropa osramoćena

M.

Prevrnuo se autobus u Gornjem Vakufu: Povrijeđeno 16 osoba, od kojih četiri teže

M.

Ostavite komentar