Požar se širi kanjonom Tare - BIGportal.ba
Region Vijesti

Požar se širi kanjonom Tare

Požar u Nacionalnom parku Durmitor koji je zahvatio područje Parka sa pljevaljske strane iz pravca planine Bunetine prije nekoliko dana, širi se ka kanjonu rijeke Tare ka Zlodolu, a zbog nepristupačnosti terena i jakog vjetra jedino ga je moguće gasiti iz vazduha.

Na terenu su već danima angažovani nadzornici Službe zaštite NP Durmitor, kao i vatrogasna služba opštine Pljevlja koji čine sve da vatrena stihija ne zahvati šire područje, navode iz preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore.

Kako ističu iz Parkova, u stalnoj su komunikaciji sa Direktoratom za vanredne situacije Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Vojskom Crne Gore čije su raspoložive snage juče bile angažovane na Durmitoru.

U saopštenju je navedeno da zabrinjava pojava požara sa jugozapadne strane vrha Međed, o čemu je odmah obaviještena opštinska vatrogasna služba Žabljaka. Angažovan je helikopter kako bi se prevezli vatrogasci na lice mjesta.

-Gori suva planinska trava busika i veoma je opasno gasiti požar sa zemlje zbog strmih planinskih strana i nagiba. Požar se pojavio sa planinarske staze od Previje prema Cerovom bogazu i postoji indicija da je podmetnut – navedeno je u saopštenju.

Zbog strmog terena ne može se intervenisati sa zemlje i neophodna je asistencija u gašenju požara iz vazduha.

RTRS-Srna

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar