16. Jula 2022.

Požar kod Boračkog jezera još uvijek aktivan, stigli helikopteri Oružanih snaga BiH

Big Portal

Pomoćnik gradonačelnika u službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica, Husejin Hodžić, kazao nam je da požar još nije ugašen, odnsono da je i dalje aktivan.

“Malo se prigući svako jutro, zbog visokog atmosferskog pritiska, pa je puna kotlina dima i vrlo je teško neku procjenu dati. Mi smo na terenu, pravimo protivpožarne puteve da bi mogli proći vozilima, da bi spriječili daljnje širenje”, rekao nam je Hodžić.

On je dodao da trenutno nema intenzivnog širenja požara, ali je još uvijek aktivan. Hodžić je istakao da u ovom trenutku nisu ugrožena naselja. Najvjerovatniji uzrok požara je ljudski faktor.

“Vjerovatno, istražni organi će to potvrditi ili ne, po indicijama se vidi da je požar krenuo ispred kuće, da se čistila bašta, iz čega se može zaključiti da je to ljudski faktor. Ali opet, mi nismo ti koji možemo da kažemo 100 posto da jeste ili nije, ima policija, tužilaštvo, pa će oni utvrditi tačan uzrok požara”, kazao je Hodžić.

U međuvremenu su stigli i helikopteri oružanih snaga BiH koji pomažu u gašenju požara.

Podsjećamo, jučer su sva tri člana Predsjedništva BiH dala saglasnost da Oružane snage BiH odnosno helikopterske jedinice krenu u akciju gašenja požara kod Boračkog jezera.

Klix

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare