Požar iznad Mostara i dalje aktivan - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Požar iznad Mostara i dalje aktivan

Požar koji već nekoliko dana bjesni iznad Mostara i jutros je aktivan. Tako je pred hercegovačkim vatrogascima još jedan težak dan.

Vatra tokom noći jenjava te se na momente čini da se stanje smiruje. Međutim, visoke temperature i vjetar tokom dana nanovo pogoršaju situaciju. Tako se vatrogasci samo vrate na početak borbe s vatrenom stihijom.

Prema najnovijim informacijama sa terena koje smo dobili od mostarskih vatrogasaca i dalje je aktivan požar na lokalitetu Mala Rujišta te još jedan prema Nevesinju. Ali, situacija je jutros nešto bolja u odnosu na jučerašnje stanje.

“I dalje su aktivna ta dva požara, ali je situacija koliko-toliko stabilna. Svakako će se i danas gasiti, jer na tim područjima ima civila. Veliki problem predstavlja to što se u pitanju ogromne površine, u potpunosti nepristupačne. Ima tu i minskih polja, veoma nezgodan teren, planina je to. Kako noć pada situacija se popravlja, jer pada rosa, pojačava se vlažnost te samim tim vatra jenjava. Međutim, čim sunce progrije i vjetar počne puhati ponovo se aktivira”, pojasnili su nam mostarski vatrogasci.

Juče je mostarskim vatrogascima u pomoć stigao i helikopter Oružanih snaga BiH koji je olakšao posao.

Podsjetimo, ovo područje je prije nekoliko godina takođe bilo u plamenu, a vatrogasci su se oko mjesec dana borili s vatrenom stihijom i sprečavali da se plamen proširi i ugrozi naseljena područja.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Rampa za tzv. Kosovo

M.

Patrijarh Porfirije: Važno što je srpska kinematografija progovorila o Јasenovcu

M.

I Herceg Novi od sutra zatvoren

M.

Ostavite komentar