Povučen nalog za hapšenje Milana Radoičića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Povučen nalog za hapšenje Milana Radoičića

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtjev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je osumnjičen za krivično djelo “učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe”.

Ovom odlukom Osnovnog suda od 23. februara ukinut je nalog za hapšenje Radoičića izdat 14. avgusta 2020. godine, navodi list “Koha ditore”.

Prema sudu, nakon razmatranja i analize zahtjeva Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje osumnjičenog, utvrđeno je da je zahtjev dobro obrazložen i utemeljen.

Kosovska policija je 23. novembra 2018. godine sprovela akciju pretresa u sjevernom delu Kosovske Mitrovice s ciljem hapšenja Milana Radoičića, koji nije pronađen u svom stanu, dok su tokom te akcije uhapšene četiri osobe.

Radoičić se u optužnici protiv osumnjičenih za ubistvo i pomaganje u ubistvu predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine, pominje da je navodno učestvovao u organizovanju organizovane kriminalne grupe.

Danas objavljeno

Ujedinjenje Kosova i Albanije? – “U non pejperu rezervisana četiri reda”

M.

Gradski štab donio nove mjere: U Banjaluci dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi na otvorenom

M.

Studentski protest u Solunu završen nasiljem, policija gasila demonstranta

M.

Ostavite komentar