25. Juna 2019.

Povrijeđena dva deminera

Big Portal

Tokom deminiranja na lokaciji Nekopi kod Goražda teže su povrijeđena dvojica deminera iz kompanije MAG koja je zadužena za deminiranje na ovoj lokaciji.

Nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde jedan od njih prebačen je u bolnicu u Foču.

Tokom izvođenja zadatka na Nekopimna demineri su naišli tromblonsku minu u zemlji koja se aktivirala i ranila ih po nogama.

Nezvanično, nakon zbrinjavanja očekuje se da i drugi deminer bude prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, s obzirom da se kod obojice radi o težim povredama.

Obojica su van životne opasnosti, potvrdio je za Klix.ba dr. Ali Gavrankapetanović, dežurni ljekar Urgentnog centra Kantonalne bolnice u Goraždu.

“Dovezeni su oko 13 sati, nesreća se vjerovatno dogodila nekih pola sata ili dvadesetak minuta ranije. Povrede su ozbiljne i mi smo im pružili adekvatnu pomoć. Jedan od njih je osiguranik RS i prebačen je u bolnicu u Foču, drugog smo transportovali za Sarajevo, na Klinički centar gdje će biti na daljnjem liječenju. Obojica su van životne opasnosti, bili su prisebni i komunikativni kad su dovezeni, uglavnom pružena im je adekvatna pomoć i sve što je potrebno u Urgentnom centru“, izjavio je dr. Gavrankapetanović, prenosi Klix.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare