Povratak princa: Detalji Harijevog dolaska u Veliku Britaniju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Povratak princa: Detalji Harijevog dolaska u Veliku Britaniju

Princ Hari se vratio iz Kanade u Veliku Bitaniju da obavi svoje poslednje zvanične nastupe pre nego što počne novi život, pošto on i njegova supruga Megan prestaju da deluju kao visoki članovi kraljevske porodice.

Tridesetpetogodišji princ, šesti u naslednom redu za presto, danas je govorio u Edinburgu na skupu svoje organizcije Travalist o održivosti putovanja i sistemu procene ekološkog uticaja avionskih putovanja na turističke boravke.

Narednih nedelja on će učestvovati u više zvaničnih događaja, pre nego što krajem marta marta, sa suprugom Megan, prestane da bude aktivni član britanske kraljevske porodice, što će im omogućiti da samostalno zarađuju, kako su i želeli.

Pre nego što ga je predstavila danas na skupu u Edinburgu, voditeljka je rekla da je on jasno izrazio želju da se oslovljava samo sa Hari. Njegov zahtev odražava seizmičku promenu koja se odvija u britanskoj monarhiji.

“Ako ne delujemo, porast turizma preti da zatvori ili uništi najlepše destinacije na svetu”, rekao je Hari na skupu za Travalist. Princ Hari i njegova supruga Megan će prestati sa kraljevskim obavezama 31. marta, odustati od javnog finansiranja i pokušati da postanu finansijski nezavisni.

Došao komercijalnim letom

Par koji je dobio titulu vojvoda i vojvotkinja od Saseksa na dan venčanja takođe je odustao od upotrebe brenda “Saseks rojal” zbog britanskih pravila oko upotrebe reči “kraljevski”.

Britanski mediji su ga prikazali kako je sinoć stigao na železničku stanicu u Edinburgu, izašao iz voza iz Londona sa kapom na glavi i torbom preko ramena, a doputovao je u Britaniju komercijalnim letom.

On će u petak u Londonu u čuvenom studiju Abi Roud prisustvovati snimanju numere Bon Džovija za Inviktus igre, sportsko takmičenje vojnika invalida iz celog sveta čiji je on pokrovitelj.

Hari i Megan početkom godine su se smestili u luksuznoj vili na periferiji Viktorije, na zapadnoj obali Kanade sa svojim sinom Arčijem, rođenom u maju.

Njih dvoje su potresli britansku monarhiju prošlog meseca objavljujući svoju odluku o povlačenju kao visoki članovi kraljevske porodice. Više neće imati kancelariju u Bakingemskoj palati, gde živi kraljica Elizabeta druga, a od 1. aprila biće predstavljeni preko svoje britanske dobrotvorne organizacije.

Danas objavljeno

Bred Pit i Emili Ratajkovski se viđaju

Zeljka

Šta se desilo Orlandu Blumu? Legolas potpuno neprepoznatljiv

Zeljka

Damijana Davida: “Gore od bolesti, danas je tužan dan”

Zeljka

Ostavite komentar