Povratak na veliku scenu: Pripremaju novi flagship telefon, žele da dominiraju - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Povratak na veliku scenu: Pripremaju novi flagship telefon, žele da dominiraju

Planovi Honora sve su samo ne skromni te je želja njihovog izvršnog direktora da postanu vodeća kineska smartfon kompanija.

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp je svojim odlukama o zabrani poslovanja američkih kompanija s Huaweijem kineskoj kompaniji naneo nepopravljivu štetu, a posledice te odluke osetio je i veoma popularni Huaweijev brend Honor.

Zabranjeno im je da koriste tehnologije poput Qualcommovih čipseta koji se danas nalaze u brojnim popularnim telefonima, a još je veći problem i zabrana korišćenja Google Mobile Servicesa, odnosno s njihovim telefonima se ne isporučuju Googleove aplikacije.

Rešenje za tu situaciju, barem za Honor, pronađeno je u prodaji kompanije, kako više ne bi bila pod američkim sankcijama te je nedavno prodata konzorcijumu iz Šenžena. Nedugo nakon toga na mreži su počele da se pojavljuju informacije o planovima Honora koji su – prilično ambiciozni. Njih je dugoročni cilj, kako je to na nedavnom sastanku sa zaposlenima izložio izvršni direktor kompanije Zhao Ming, da postanu prvi brend pametnih telefona na kineskom tržištu.

To bi značilo da žele da prestignu i Huawei, što neće biti lako jer iako zbog spomenutih zabrana imaju problema na brojnim svetskim tržištima, u svojoj zemlji i dalje dominiraju i najpopularniji su mobilni brend među Kinezima. Da li će Honor uspeti da preuzme ulogu koju je godinama držala njihova sada bivša matična kompanija, pokazaće vreme, a Ming i ekipa iz Honora već pripremaju strategiju s kojom će to pokušati da urade.

Ta strategija uključuje i potencijalni dogovor s Qualcommom te je, prema izvorima bliskim kompanijama, potpisivanje dogovora blizu pa u budućnosti možemo da očekujemo nove modele Honorovih telefona koje će pokretati Qualcommov hardver. Međutim, kineska kompanija već priprema i novi flagship model za sledeću godinu koji će pokretati najjači Qualcommov procesor Snapdragon 888.

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar