Povratak legendarnog auto-brenda zakazan za ljeto - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Povratak legendarnog auto-brenda zakazan za ljeto

Novi automobil marke De Tomaso biće predstavljen 4. jula.

Legenadrni italijanski proizvođač sportskih automobila, koji se proslavio 60-tih i 70-tih godina 20. veka modelima kao što su Vallelunga, Mangusta i Pantera, obeležiće šest decenija od osnivanja lansiranjem novog automobila.

De Tomaso je najavio da će 4. jula na tradicionalnoj manifestaciji “Goodwood Festival of Speed” otkriti novi model nazvan Project P. Kompanija nije saopštila više detalja, pa ostaje da se vidi o kakvom je tačno vozilu reč i da li je u pitanju konceptni automobil, na šta ukazuje oznaka “Project P”.

Inače, ovu italijansku marku osnovao je 1959. godine Argentinac Alejandro De Tomaso (1928-2003.), koji je sreću okušao u mnogim automobilističkim sferama i vodama. Godine 1957. i 1959. čak se takmičio i u Formuli 1, ali ipak nije zabeležio neke značajnije rezultate.

Posle smrti svog osnivača, kompanija je postepeno propadala, da bi 2012. bankrotirala i prešla pod nadzor države, a 2015. prodata je na aukciji kineskoj grupaciji Consolidated Ideal Team Venture, u čijem je vlasništvu i danas.

B92

Danas objavljeno

Da li klasične lance za snijeg mogu da zamijene tekstilni?

Vanja A

Poznati ruski terenac stiže u Ameriku

Vanja A

Istorija: MINI Cooper – sinonim za zabavnu vožnju duže od 60 godina

Vanja A

Ostavite komentar