5. Jula 2019.

Povratak legendarne auto-marke: De Tomaso P72

Big Portal

Brend De Tomaso je obnovljen na svoj 60. rođendan, a prvi savremeni model ovog proizvođača nosi oznaku P72.

De Tomaso P72 debitovao je na manifestaciji “Goodwood Festival of Speed” koja se tradicionalno svake godine početkom održava u Gudvudu, u Engleskoj:

Brend koji je bio poznat šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka po modelima kao što su Vallelunga, Mangusta i Pantera, ima novi model nakon nekoliko decenija hibernacije. Konstruktori P72 kažu da je ovaj supersportski automobil dizajniran pod uticajem trkačkih modela iz 60-tih godina i da predstavlja “moderni klasik”.

Foto: De Tomaso promo

Iza brenda De Tomaso danas stoji Ideal Team Ventures (ITV), u čijem vlasništvu je i Apollo Automobili. Kada je reč o tehničkim detaljima modela P72, oni za sada nisu saopšteni, ali poznato je da pretprodukcijski primerak koji je predstavljen u Gudvudu za pogon koristi V12 motor iz modela Apollo IE.

Foto: De Tomaso promo

U planu je proizvodnja svega 72 primerka novog De Tomaso automobila, a očekuje se da će produkcijska vozila pokretati ili atmosferski V12 ili V8 sa turbom. Knjiga narudžbina je već otvorena, a početna cena modela De Tomaso P72 iznosi 750.000 evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare