Povratak giganta: Xbox konzole obaraju rekorde - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Povratak giganta: Xbox konzole obaraju rekorde

Period u kojem je prodaja konzola bila slaba, a interesovanje za video-igre nisko, izgleda kao da je sada prošlost kompanije Microsoft.

Xbox Game Pass servis predvodi uspešne finansijske rezultate kompanije za nedavno završeni kvartal. Microsoft je otkrio porast zarade od čak 51%, odnosno 5 milijardi zarađenih dolara samo od gejming divizije, što je novi rekord postavljen najviše zahvaljujući Xbox konzolama.

Xbox Game Pass je sa 15 miliona porastao na 18 miliona pretplatnika, dok Xbox Live takođe ima dosta aktivnosti sa oko 100 miliona korisnika.

Tražnja za novim konzolama, Xbox Series X i Xbox Series S je, takođe, i dalje prilično visoka.

Dolaskom nove generacije, prodaja hardvera je uvećana za 86% u odnosu na ranije, što je dovelo do rekordne zarade od konzola. Tražnja je velika, ali će nestašice biti bar još neko vreme, pošto Microsoft planira da veći broj uređaja u prodaju pusti u periodu nakon 1. aprila, prenosi play.co.rs.

Ova godina bi trebalo da bude prilično uspešna za Microsoft i Xbox brend, pre svega zbog toga što će Xbox Game Pass rasti, a u planu je izdavanje oko 30 novih Xbox video-igara. Microsoft planira da u narednom prodaju zabeleži rast od čak 40%.

Danas objavljeno

Vrijednost ransomware “industrije” se mjeri u milijardama dolara

V.R.

Samsung 980 je pristupačni PCIe Gen 3.0 M.2 SSD

V.R.

Apple za narednu godinu sprema 10.9-inčni OLED iPad Pro i OLED Macbook Pro?

Zeljka

Ostavite komentar