Povodom 15 godina jedne od najpopularnijih aplikacija, Gugl ČASTI - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Povodom 15 godina jedne od najpopularnijih aplikacija, Gugl ČASTI

Gugl mapa u subotu puni 15 godina, a da bi taj jubilej bio obilježen kako treba, Gugl je pripremio novu ikonicu, zajedno sa još nekoliko novih funkcija jedne od svojih najpopularnjih aplikacija.

Ipak, najveća promjena ovdje je sama ikonice, koja je od prethodnog izgleda klasične mape, sada dobila izgled “pin” markera na bijeloj pozadini. Aplikacija je dobila i dva nova taba – “Contribute” i “Updates”, dok je tab “For you” zamijenjen preciznijim tabom “Saved” tabom.

Ove promjene prate nedavno uvođenje novih funkcija, koje su potpuno usredsređene na sadržaj koje dolazi od samih korisnika i mogućnosti praćenja drugih korisnika.

Gugl je, takođe, najavio još nekoliko novih opcija svoje aplikacije Gugl mapa koje se odnose na detaljnije pružanje informacije o javnom saobraćaju, a koji bi trebalo da postanu aktivne od marta, prenosi The Verge.
Korisnici su i ranije mogli da dobiju informacije o gužvama na nekoj od linija javnog prevoza, ali će od sljedećeg mjeseca te informacije biti detaljnije. Tako će putnici moći da se informišu i o detaljima kao što su da li vozilo ima poseban ulaz za osobe u invalidskim kolicima, kolika je temperatura u vozilu, o bezbjednosti vožnje…

Nova ikonica i promjene interfejsa trebalo bi da postanu aktivne ovih dana, dok će unapređene informacije o saobraćaju moći da se koriste od sljedećeg mjeseca.

(Telegraf)

Danas objavljeno

Gmail postao pametniji

Vanja A

Huawei predstavio novi EMUI 13 operativni sistem

Vanja A

G.Skill pustio u prodaju DDR5-8000 Trident Z5 memorije

Vanja A

Ostavite komentar