Povlače se kvarcne grijalice "Luksel" s tržišta BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Povlače se kvarcne grijalice “Luksel” s tržišta BiH

Sa tržišta BiH povlače se i uništavaju dvije vrste električnih kvarcnih grijalica, jer predstavljaju opasnost od požara i opekotina, a kupcima ovih proizvoda preporučuje se da ga prestanu koristiti i vrate u trgovinu gdje je kupljen, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o kvarcnim grijalicama “Luksel” tip LX-2811-2, bar kod 8694740228118, te “Кumtel” tip LX-2832, bar kod 8694740128326, porijeklom iz Turske, koje predstavlju opasnost od požara i opekotina jer imaju mehanizam koji uključuje/isključuje grijače kada se uspravi/obori.

One se povlače sa tržišta i zato što uključivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidljivo usijan, uputstvo isporučeno uz proizvode nije potpuno, te što proizvodi nisu usklađeni sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60335-2-30:2012.

“Nadležna inspekcija naložila je mjere obavještavanja potrošača, povlačenja proizvoda sa tržišta i njegovo uništavanje”, navode iz Agencije.

Danas objavljeno

Provalio u džamiju, školu i kuću: Uhapšen serijski lopov iz Banjaluke

M.

Snijeg paralisao Istanbul, visina snijega i do 85 cm

M.

Teska noć zbog snega u Grčkoj, brojne oblasti bez struje

M.

Ostavite komentar