Povećanje plata ili OBUSTAVA RADA u bolnicama širom Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Povećanje plata ili OBUSTAVA RADA u bolnicama širom Srpske

Predstavnici tri sindikata u zdravstvu u Srpskoj poručuju da nisu i neće odustati od svojih zahtjeva za povećanje plata i upozoravaju da će, ako uskoro ne dođe do toga, rad u zdravstvenim ustanovama širom Srpske biti obustavljen.

Iz Strukovnog sindikata doktora medicine, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, te Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, jedinstveni su u zahtjevu da plata bude povećana za 30 odsto.

Takođe, još u aprilu su zatražili hitan sastanak sa resornim ministrom, predsjednikom i premijerom Srpske, kako bi ih upoznali sa svojim stavovima.

Kako kažu u SSDM, do ovog sastanka nije došlo, niti ima naznake da će bijelim mantilima biti povećane plate.
– Zato smo već u fazi planiranja obustave rada u bolnicama i domovima zdravlja širom RS. Nećemo odustati od svojih zahtjeva, a upotrijebićemo sve raspoložive mogućnosti, da bismo poboljšalji svoj status – poručuje za Srpskainfo predsjednik ovog sindikata Miodrag Femić.

Podsjetimo, premijer RS Radovan Višković ranije je rekao da u ovoj godini prvo treba sprovesti Akcioni plan rješavanja problema u zdravstvu Srpske koji predviđa kompletno saniranje zaostalih obaveza od 1,07 milijardi KM u naredne tri do četiri godine, da bi bilo moguće povećati plate u ovoj oblasti.

– Ukoliko bi se u ovom momentu išlo na povećanje plata zdravstvenim radnicima, kako to traži sindikat za 30 odsto, onda bismo morali odustati od vraćanja dugova u zdravstvu – rekao je Višković.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Počela sjednica Skupštine Crne Gore sa gotovo četiri sata zakašnjenja

M.

Bajden ostao bez nadležnosti – dok je bio van SAD

M.

Zaharova oštro na SAD: Naoružavate Prištinu, podrivate mir i stabilnost

M.

1 Komentar

Bole 22 Maja, 2019 at 9:20 am

Da je moguće uraditi statistiku, ali nije – koliko je glasova SNSD dobio iz zdravstvenih ustanova u Rep.Srpskoj… proporcionalno, mislim da je ogromna većina glasala za njih jer, mlađi kadrovi, tamo nisu ušli bez SNSDa. Ne znam za štrajk ali na proteste ne pomišljajte… neće vas imati ko krpiti i liječiti.

Odgovori

Ostavite komentar