Potvrđeno: Tehnologija za praćenje u (skoro) svim Android telefonima - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Potvrđeno: Tehnologija za praćenje u (skoro) svim Android telefonima

Google je potvrdio da će koristiti Play Services kako bi u Android telefone implementirao novu tehnologiju za praćenje kontakata onih koji su zaraženi koronavirusom.

Ovu tehnologiju Google i Apple zajedno prave, a biće kroz ažuriranja automatski dostupna svima koji imaju Android 6.0 ili noviji.

Već se dugo govori o tome, ali sve do sada nismo imali i zvaničnu potvrdu – ipak, Google je na sebe prihvatio ulogu “ubacivanja” tehnologije u sve Android uređaje. Očekuje se da ovo bude učinjeno u dve etape: Prva će biti kroz ažuriranje u narednih mesec dana, a druga nekoliko meseci kasnije.

Međutim, postoji određen broj Android uređaja koji ne koriste Google Play Services, a tu spadaju kneski Android telefoni, kao i svi Huawei telefoni proizvedeni nakon zabrane, piše The Verge.

U takvim slučajevima, rešenje problema izgleda malo drugačije: Google namerava da objavi framework koji bi te kompanije mogle da iskoriste za kopiranje ove tehnologije za praćenje koju su Apple i Google napravili.

Ipa, Huawei, Xiaomi i ostale kineske kompanije (ili kineska vlada) imaće poslednju reč u tome da li žele da ubace ovaj sistem u telefone korisnika.

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar