Potvrđeno: Princ je uzeo kofer s milion evra - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Potvrđeno: Princ je uzeo kofer s milion evra

Naslednik britanskog trona, princ Čarls, primio je od katarskog šeika torbu sa milion evra, piše Sandej tajms.

Princ od Velsa je, prema pisanju Sandej tajmsa, od kontroverznog katarskog političara primio torbu u kojoj se nalazilo milion dolara u kešu.

On je, prema pisanju ovog lista, između 2011. i 2015. lično primio ukupno tri miliona evra od šeika Hamada bin Jasima bin Džaber el Tanija, bivšeg katarskog premijera, preneo je RTS.

Jednom prilikom šeik Hamad je predao princu Čarlsu milion evra koji su se navodno nalazili u torbi “Fortnum i Mejson” – reč je o luksuznoj prodavnici koja ima kraljevsko odobrenje za prodaju prinčevskih namirnica i čaja.

Drugom prilikom princ Čarls je primio veliku putnu torbu u kojoj se nalazilo milion evra. To se dogodilo prilikom privatnog sastanka 2015. u Klerens hausu, rezidenciji princa Čarlsa.

U saopštenju Klerens hausa navodi se da su donacije primljene od šeika odmah prosleđene u dobrotvorne fondove i da su sve procedure poštovane.

Donacije koje je princ Čarls primio našle su se u žiži javnosti poslednjih meseci nakon optužbi da je jednom saudijskom donatoru obećano britansko državljanstvo. U Klerens hausu su rekli da princ Čarls nije bio upoznat sa tim.

Majkl Foset, izvršni direktor fondacije, podneo je ostavku u novembru, pošto je optužen da je milijarderu Mahfuzu Mareju Mubaraku bin Mahfuzu ponudio titulu viteza u zamenu za dobrotvorne donacije.

Danas objavljeno

Naučnici otkrivaju zašto psi ponekad ne vole određene ljude

Vanja A

Legenda Čelsija, Džon Teri odao počast „najboljem vlasniku“, Romanu Abramoviču

Vanja A

Opljačkana Maraja Keri, nije bila obazriva

Vanja A

Ostavite komentar