Potvrđeno: Jakup Krasnići uhapšen i poslat u Hag - BIGportal.ba
Region Vijesti

Potvrđeno: Jakup Krasnići uhapšen i poslat u Hag

Advokat Valjon Hasani, branilac bivšeg portparola tzv. OVK Jakupa Krasnićija, potvrdio je da je njegov klijent uhapšen i upućen u Hag.

Hasani kaže, kako prenosi Reporteri, da je put u Hag usledio nakon pretresa kuće i devetočasovnog razgovora sa inspektorima Euleksa.

Dodao je da je protiv Krasnićija podignuta optužnica, da je nalog za hapšenje dostavljen danas, kao i to da se uskoro očekuje i prvo ročište, prenosi Kosovo Onlajn.

“Danas je tužilaštvo imalo akciju i na osnovu naloga je Krasnići uhapšen. Otišao je u Hag i uskoro će se pojaviti na sudu. Krivična dela nisu precizirana, ali spadaju u delokrug krivičnih dela koja su u nadležnosti Specijalnog suda. Optužnica protiv njega je potvrđena i očekuje se da uskoro bude odlučeno o njegovom saslušanju“, rekao je Hasani.

Posle hapšenja Krasnićija povukla su se vozila Euleksa koja su opkolila kuću bivšeg predsednika kosovskog parlamenta jutros u 6.00.

Danas je takođe izvršen pretres njegove porodične kuće u selu u opštini Glogovac.

U julu prošle godine Krasnići je bio u Hagu po pozivu Specijalnog suda, gde je saslušan u okviru istrage i procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici tzv. OVK činili nad Srbima i drugim nealbancima.

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar