Potvrđena smjena Gordane Tadić - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Potvrđena smjena Gordane Tadić

Kao što se i očekivalo Drugostepena diciplinska komisija VSTS-a, odbila je žalbu Gordane Tadić, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, te potvrdila odluku prvostepene komisije o njenoj smjeni sa mjesta glavnog tužioca.

Iz VSTS- a je saopšteno da je Tadićevoj potvrđena i izrečena disciplinska mjera “Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine”.

“Protiv odluke Drugostepene komisije VSTV-a BiH može se uložiti žalba Vijeću kao cjelini u roku od 8 dana od dana prijema odluke. Odluka Drugostepene disciplinske komisije može se pobijati samo zbog izrečene disciplinske mjere, u skladu sa članom 103. stav 2. Poslovnika VSTV-a BiH”, saopšteno je iz VSTS-a.

Podsjećanja radi, prvostepena disciplinska komisija za tužioce VSTS-a BiH odlučujući po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužioca protiv tužene Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijela je odluku i utvrdila disciplinsku odgovornost tužene zato što je propustila postupiti u skladu sa relevantnim odredbama TCMS-u te propustila poduzeti potrebne radnje sa ciljem otklanjanja eventualnih tehničkih prepreka za dodjelu predmeta automatskim sistemom odabira. Takođe, Tadićeva je odgovorna jer je suprotno odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH propustila da pokrene postupak personalnih sigurnosnih provjera uposlenika Tužilaštva BiH.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Tajland izvozi milione korišćenih rukavica kao nove

V.R.

Na snazi nove mjere za ulazak u Njemačku

V.R.

Skupština srpskog naroda u BiH proglašena prije 30 godina

V.R.

Ostavite komentar