Potvrđena optužnica protiv Belivuka - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Potvrđena optužnica protiv Belivuka

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih.

Belivuk i ostali osumnjičeni terete se za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakona i dr.

“Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju”, stoji u saopštenju suda.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 30. jula okrivljeni V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, B.H, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, V.Đ, V.D, A.Š i A.S. terete se za više krivičnih dela.

Danas objavljeno

Dodik sa Portmanom u Banjaluci

M.

Dom naroda PFBiH danas glasa o zabrani gradnje malih hidroelektrana

M.

Poginule tri osobe u Bugojnu

M.

Ostavite komentar