Potvrđen još jedan slučaj virusa korona u Mostaru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Potvrđen još jedan slučaj virusa korona u Mostaru

U Mostaru je potvrđen još jedan slučaj zaraze virusom korona čime je ukupan broj pacijenata u Bosni i Hercegovini dostigao 39, potvrđeno je za federalne medije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Informaciju o novom zaraženom u Mostaru potvrdila je direktor KCUS Sebija Izetbegović.

Izetbegovićeva je rekla da je prije sat vremena stigao test koji je pozitivan za pacijenta iz Mostara, te da joj nije jasno zašto direktor bolnice u Mostaru nije imao tu informaciju.

Ona je istakla da sada očekuje probleme u Mostaru.

Marina Bera, član Kriznog štaba FBiH kazala da je bolnica iseljena, i da su prostori dezinfikovanii, te da se u ovom trenutku sedam osoba nalazi u samoizolaciji u Sveučilišnoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama novozaraženi je bio u kontaktnu s nultim pacijenom iz Mostara kojem je juče na SKB Mostar potvrđen virus korona, što znači da se radi o istom klasteru.

Pored pozitivnog testa u Mostaru, šest testova za osobe u Sarajevu pokazalo se negativnim.

Tokom srijede već su identifikovana četiri nova slučaja. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Banjaluke koje su u izolaciji, te o dvije osobe u Mostaru. Time se broj potvrđenih danas popeo na pet.

Prvi slučaj virusa korona u BiH zabilježen je u Banjaluci 5. marta, a broj je potom postepeno rastao, a slučajevi su se počeli pojavljivati širom zemlje. Do sada je najveći broj slučajeva potvrđen u zapadnom dijelu BiH.

NN

Danas objavljeno

Blinken: Zajednički front u slučaju dejstva protiv Ukrajine

M.

Pogledajte koliko traje izolacija za vakcinisane i nevakcinisane osobe

M.

CIN: Pročitajte šta sve od imovine ima Bisera Turković

M.

Ostavite komentar