Potvrda višedecenijskog rada: ANIP “Masleša” proglašen ansamblom od republičkog značaja - BIGportal.ba
Banja Luka

Potvrda višedecenijskog rada: ANIP “Masleša” proglašen ansamblom od republičkog značaja

Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša” svrstan je u kategoriju ansambla od republičkog značaja.

Kako su saopštili iz tog ansambla, oni su jedini ansambl/KUD koji je ispunio uslove za sticanje statusa republičkog značaja, što je potvrda višedecenijskog profesionalnog pristupa radu, uprkos činjenici da djeluje u oblasti kulturno-umjetničkog amaterizma.

Na osnovu Zakona o kulturi i Pravilnika o kategorizaciji kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, Ministarstvo prosvjete i kulture RS je sprovelo postupak kategorizacije kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama.

U sklopu ovog postupka ANIP “Masleša” Banjaluka se prijavio na javni poziv za kategorizaciju, koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture, te je nakon razmatranja stručne komisije ostvario rezultat od 93,4 boda od maksimalnih 100, što ga svrstava u kategoriju ansambla narodnih igara i pjesama od republičkog značaja.

Ministar prosvjete i kulture je, u skladu s navedenim, uvažila prijedlog stručne komisije te potpisala rješenje o utvrđivanju statusa Ansamblu narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša” od republičkog značaja.

Kako ističu iz ansambla, ovaj status je kruna dosadašnjeg rada svih članova, od upravljačkih struktura, preko stučnih saradnika i garderobera do samih igrača, pjevača i svirača, računajući ne samo trenutnu garnituru ljudi, već i prethodne, unazad uspješnih i blistavih 71 godinu postojanja i rada.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Svi odbornici negativni: Ilić za sutra najavio nastavak sjednice banjalučke skupštine

M.

Reklama koja je izazvala reakcije Banjalučana: “Ovo je neprikladno!”

M.

Na raskrsnici se stvorile velike gužve, otežan saobraćaj: Novi problemi sa semaforima u Banjaluci

M.

Ostavite komentar