Potvrda o teškom kriminalu sa dokazima: Banjalučko tužilaštvo vodi istragu protiv više nepoznatih osoba, podignuta i jedna optužnica - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Potvrda o teškom kriminalu sa dokazima: Banjalučko tužilaštvo vodi istragu protiv više nepoznatih osoba, podignuta i jedna optužnica

Okružno javno tužilaštvu u Banjaluci potvrdilo je za Srpskainfo da provodi istragu protiv više nepoznatih osoba zbog nestanka dokaza iz depozita MUP Republike Srpske u kasarni “Sarica”.

Dok je u jednom predmetu otvorena istraga protiv više osoba, drugi predmet zbog sumnji u kriminal sa dokazima je u fazi provjera, a treći predmet je okončan podizanjem optužnice protiv osobe sa inicijalima Ž.G.

Zanimljivo je da javnost do sada nije informisana da je protiv ove osobe podnesen bilo kakav izvještaj, a što je čest slučaj u radu policije i zbog mnogo blažih krivičnih djela.

Odgovor banjalučkog tužilaštva koji potvrđuje da se u depozitu materijalnih dokaza u kasarni Sarica događaju i više nego sumnjive kriminalne radnje prenosimo u cjelosti.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 03.11.2021. godine, obratili ste se putem email-a, te postavili pitanja: Da li je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka upoznato sa nestankom velikog broja materijalnih dokaza iz depozita Policijske uprave Banjaluka koji se nalazi u kasarni Sarica? Ukoliko jeste, da li je tužilaštvo zatražilo istragu od Policijske uprave Banjaluka i utvrđivanje pojedinačne odgovornosti? Ukoliko tužilaštvo nije upoznato, da li će po službenoj dužnosti izvršiti provjere navedenih informacija? U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (“Službeni Glasnik” RS br.20/01) obavještavamo Vas:

– Okružno javno tužilaštvo Banjaluka ima/lo je četiri predmeta u radu u vezi sa nestankom dokaza iz depozita MUP-a RS u kasarni „Sarica“. Dva predmeta su otvorena i nalaze se u radu (od toga jedan predmet je u fazi istrage protiv NN lica ili više njih, dok se drugi predmet nalazi u fazi prikupljanja potrebnih obavještenja), u jednom predmetu je donesena tužilačka odluka naredba o obustavi istrage, dok je u jednom predmetu podignuta optužnica protiv Ž.G. zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. stav 1. KZ RS. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu u Banjaluci – navli su iz banjalučkog tužilaštva.

Podsetimo, u depozitu MUP Srpske u proteklom periodu pokraden je veći broj materijalnih dokaza, među kojima su automobili, dijelovi automobila, novac i duvan.

Skladišta, odnosno hangari u kojima su čuvani materijalni dokazi nalikuju na sve drugo samo ne na prostorije u kojima se čuvaju materijalni dokazi.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Šolc: “Za ‘štit’ – do 200 milijardi evra”

Vanja A

“Uhapšeno više osoba osumnjičenih za špijunažu”

Vanja A

Karlovac u pripravnosti zbog mogućih poplava

Vanja A

Ostavite komentar