Potukli se u stanu, a onda i u autu na putu za bolnicu pa sletjeli - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Potukli se u stanu, a onda i u autu na putu za bolnicu pa sletjeli

U Splitu je došlo do fizičkog sukoba i s njim povezane saobraćajne nesreće. Naime, 40-godišnjak i 22-godišnjak prvo su se sukobili u stanu. Četrdesetogodišnjak je povrijedio 22-godišnjaka. Onda su se na putu za bolnicu sukobili u autu.

“Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i 22-godišnjakom zbog sumnje da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede, a 22-godišnjaka se sumnjiči da je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaj opisanog u čl. 162 st. 2 u svezi s čl. 293 st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ometanje vozača uslijed čega je došlo do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama)”, stoji u saopštenju policije.

Sumnjiče se da su bili u alkoholisanom stanju, a u sukobu je 22-godišnjaku povrijeđen prst na ruci.

Potom su pomenuta dvojica sjela u automobil s ciljem da 40-godišnjak do bolnice preveze povrijeđenog 22-godišnjaka, ali su sukob nastavili u vozilu, te je 22-godišnjak uhvatio volan vozila u vožnji pri čemu su sletjeli sa kolovoza i udarili u parkirano vozilo.

Ljekarska pomoć obojici je pružena u KBC-u Firule te je utvrđeno da su u saobraćajnoj nesreći zadobili lakše tjelesne povrede i otpušteni su iz bolnice.

Fotografije nesreće objavio je portal Dalmacija danas.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne povrede protiv 40-godišnjaka biće podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu, dok je 22-godišnjaku zbog sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježja gorenavedenog prekršaja izdat prekršajni nalog.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar