Potrošite kalorije na treningu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Potrošite kalorije na treningu

Dijetalna trpeza nije čarobni štapić, i zato je neophodno da se uz nju i rekreirate redovno

Dijetalna trpeza nije čarobni štapić, i zato je neophodno da se uz nju i rekreirate redovno

Trening za mršavljanje trebalo bi da se sprovodi od tri do pet puta nedeljno i da uključuje aerobni napor i trening mišićnih sposobnosti. Aerobni napor, što praktično znači ubrzavanje pulsa i produbljivanje disanja, povećava kalorijsku potrošnju, a vežbe mišićnih sposobnosti ili snage održavaju ili povećavaju masu nemasnog tkiva.

Predlažemo vam neke od najefikasnijih vežbi za mršavljenje. Preskakanjem konopca i skokovima najpre ubrzajte puls, zatim počnite sa vežbama za jačanje mišića.

ČUČNjEVI

Čučnjevi su odlični ako želite da brzo vidite efekat vežbanja. Čučnjevi koji će prodrmati celo telo, rade se tako što se stopala rašire u širini bokova, a ruke stave na potiljak. Podižite se i spuštajte gore-dole, pravilno 10 puta. Mali predah, pa ponovite.

TRBUŠNjACI

Trbušnjaci su obavezni kada je reč o treningu i o mršavljenju. Za početak radite po 10 pravilnih trbušnjaka u tri navrata.

IZDRŽAJ

Lezite na stomak, oduprite se od podloge rukama i stopalima. U tom položaju ostanite jedan minut. Ponovite nekoliko puta.

SKOKOVI

Skačite! Noge raširite u širini bokova, a dlanove ispružite. Zatim, skočite što više. Ponovite ovo 10 puta, ali ne žurite. Važno je da kvalitetno i precizno izvedete svaki korak. Odmor, pa zatim uradite to ponovo.

PRESKAKANjE KONOPCA

Jednostavno preskakanje konopca ne samo da je efikasno za smanjenje telesne težine već i zabavno. Na ovaj način ćete da potrošite znatan broj kalorija i da povećate kondiciju.

RUKE-STOPALA

Iz stojećeg položaja rukama dotaknite stopala. Ponovite 10 puta zaredom. Kada se ispravljate, ne žurite, neka to bude pravilno ispravljanje. Dišite. Prodrmajte se, a zatim ponovite sve iz početka.

SKOKOVI IZ ČUČNjA

Dole – čučanj, gore – skok. Za početak uradite pet povaljanja, odmorite pa još pet. Vremenom povećavajte broj skokova, jer ova vežba ne samo da jača mišiće nogu i trupa već i ubrzava puls, znači troši ka

Danas objavljeno

Čudotvorni gavez i kako da vam pomogne u zaceljivanju rana i kostiju

Vanja A

Najmlađe uključite u pripremu jela i naučite ih zdravim navikama

Vanja A

Da prste poližeš! Zapečeni krompir sa sirom!

Vanja A

Ostavite komentar