12. Januara 2021.

“Potres je teško predvidiv, ne možemo se boriti kao protiv Srba”

Big Portal

Biskup je u najpre rekao da su branioci Gvozdanskog svetli primjer ljubavi prema domovini i žrtve za nju, prenosi hrvatski portal Index.

“Poznato nam je kako su pred jačom turskom silom hrabro tri meseca odolevali i nisu prihvatali nekoliko poziva na predaju, čime su mogli spasiti vlastite živote. Ali, oni su radije ostali na braniku utvrđenja Gvozdansko i na braniku Domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja resila je i resi naš hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi. Sve smo te zulume, progone i agresije hrabro odbijali jer smo imali pojedince koji su nas vodili u tom otporu i borbi za svoju zemlju“, kazao je Košić.

Onda je prešao na zemljotres, za koji je rekao da je on danas najveći neprijatelj.

“On pustoši, zavija u crno, ruši kuće i crkve, tera nas s naših vekovnih ognjišta i preti da nestanemo, da u ovim delovima Lijepe naše više ne žive Hrvati. Pre toga nas je pogodila pandemija, koja doduše nije zaratila samo protiv nas nego protiv celoga sveta i svih ljudi. I treći je, već 25 godina prisutan neprijatelj koji je u nama samima, a zove se izumiranje: ne rađaju se deca, sve nas je manje i nestajemo”, kaže biskup Košić.

“Koji je naš odgovor, kako se poput branioca Gvozdanskog hrabro boriti – i pobediti te današnje neprijatelje? Potres je teško predvidiv, ne možemo se protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba. On je podmukao neprijatelj koji sve napada, ne gleda ko je ko niti dolazi najavljen, nikad ne znamo kada će udariti i što će srušiti, koga proterati iz njegovog doma doma, kome će se doslovno oduzeti tlo pod nogama. Međutim ima leka toj pošasti. To je naša hrišćanska “, navodi Košić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare