Potpuno crne maske za PlayStation 5 konzole možda stignu uskoro, sugeriše Sonijeva patentna prijava - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Potpuno crne maske za PlayStation 5 konzole možda stignu uskoro, sugeriše Sonijeva patentna prijava

Od kada je PlayStation 5 prvi put otkriven, većina obožavatelja PlayStationa vapi za potpuno crnom verzijom konzole nove generacije.

Sony je bio relativno nem po ovom pitanju, ali je napravio određeni napredak kada su u pitanju varijante boja, u pogledu perifernih uređaja konzole, kao što su varijante za DualSense.

Ipak, same konzole trenutno se isporučuju samo u standardnoj varijanti bez varijante crne boje. Sve će se to možda promeniti jer je Sony upravo predao novi patent dizajna prednje ploče, što bi moglo da sugeriše da bi mogle da se pojave nove varijante boja. Patent je, kako je primetio OPAttack, podnet 16. novembra 2021, skoro godinu dana nakon što je konzola lansirana.

Do ovog trenutka, fanovi PS5 morali su da se oslone na razne druge kompanije kao što je Dbrand, za svoje zahteve za potpuno crnu konzolu. Dbrand je prodavao mat-crnu varijantu prednje ploče za PS5, uprkos saznanju da bi to moglo da izazove pravni postupak od strane Sonija – što se na kraju i dogodilo i Dbrand je povukao njihov proizvod sa tržišta.

S obzirom da Sony sada podnosi patente za svoju prednju ploču, izgleda da bi uskoro mogla biti dostupna gomila novih varijanti boja za PS5. Da li bi ovo mogla biti jednokratna konzola ograničenog izdanja ili jednostavno prilagođene prednje ploče koje se prodaju zasebno, tek treba da vidimo. Bez obzira na to, pozitivan je razvoj da će Sony svojim korisnicima ponuditi više boja.

PS5 je do sada bila izuzetno uspešna konzola za Sony, uspevajući da postane najbrže prodavana konzola u istoriji kompanije uprkos globalnom nedostatku čipova. Biće zanimljivo videti kakav će pristup varijantama boja Sony izabrati u narednih nekoliko godina za PS5.

Benchmark.

Danas objavljeno

Kinezi prvi započeli proizvodnju 232-slojne 3D NAND memorije, prije zvučnih imena kao što su Samsung, SK Hynix i Micron

Vanja A

Istražuju se tvrdnje o curenju telefonskih brojeva WhatsApp korisnika

Vanja A

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Vanja A

Ostavite komentar