Postoji pet faza u svakoj vezi, a treću će preživjeti samo najjači parovi - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Postoji pet faza u svakoj vezi, a treću će preživjeti samo najjači parovi

STRUČNJACI vjeruju da svi parovi prolaze kroz pet faza, a jedna od njih je kritična.

Prva faza: Nova ljubav

Upravo ste upoznali nekog posebnog i u fazi ste kad je sve kao na medenom mjesecu, piše Brightside. Osjećate leptiriće u stomaku, svaki dodir je poseban, a za svaki poljubac voljeli biste da traje vječno. Svakih nekoliko minuta provjeravate svoj mobitel kako vam ne bi promaknula poruka te osobe. Očito je da ste zaljubljeni.

Savjet stručnjaka jest da pamtite kako ste se osjećali u toj fazi jer će vam taj osjećaj trebati kasnije.

Сродна слика

Druga faza: Smirenje

Osjećate da je veza ozbiljna i spremni ste se obvezati partneru. U ovoj fazi parovi se useljavaju u zajednički dom te shvataju da u stvarnom životu veze nisu samo flert i smijeh. Pokušaćete provoditi što je moguće više vremena zajedno, dijeliti iskustva i osjećaje, no rutina će pomalo zamjenjivati euforiju.

Kako ne biste prenaglo izgubili osjećaje iz prve faze, odvojite svake sedmice nešto vremena koje ćete provesti zajedno.

Treća faza: Rutina i razočaranje

I dalje dijelite snažne osjećaje, no nešto je drugačije. Niste više uzbuđeni oko toga što ćete svaku minutu provesti zajedno. Svakodnevne obveze, računi, posao i kućanski poslovi guraju romansu u stranu te se često osjećate kao da ste zapeli u rutini te se pitate jeste li donijeli pravu odluku. Ovo je najopasniji dio veze, a ako je prebrodite, vaša veza ima velike šanse da opstane.

Sjetite se da je vaš partner i dalje ista osoba u koju ste se zaljubili.

Резултат слика за couple in love

Četvrta faza: Stabilnost

U ovoj fazi vaš partner i vi osjećate se veoma sigurno i vidite se onakvima kakvi jeste. Niste u oblacima kao u prvoj fazi, a prošla je i opasnost treće faze. Znate koliko onom drugom treba prostora, shvatate da vaš partner ima hobije i navike koje vama ne možda odgovaraju, ali nemate ništa protiv njih.

Peta faza: Posvećenost

Ako ste došli do ove faze, čestitamo, pravi ste dugoročni tim. Više vam ne nedostaje prva faza i ne biste mijenjali fazu u kojoj jeste za nju. Prihvatili ste sve nesavršenosti svoga partnera i ne možete zamisliti da je vaša veza imalo drugačija od onog kakva jeste.

 

Index

Danas objavljeno

Top-10 znamenitosti Londona

Vanja A

Nestala pre 11 godina pronađena kako živi u komšijinoj kući!

Vanja A

Oduševila izgledom: Slavna pjevačica izgubila 18 kilograma

Vanja A

Ostavite komentar