Postignut konsenzus: Traži se lokdaun - BIGportal.ba
Region Vijesti

Postignut konsenzus: Traži se lokdaun

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović izjavila je da ona i stručni tim Instituta za javno zdravlje (IZJ) zagovaraju uvođenje lokdauna.

Postignut konsenzus: Traži se lokdaun

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović izjavila je da ona i stručni tim Instituta za javno zdravlje (IZJ) zagovaraju uvođenje lokdauna.

Prema njenim rečima, o tome će narednih dana konačnu odluku doneti vladin savet.

Borovinić Borović je za Dan rekla da u ovom trenutku ima konsenzus sa stručnjacima IJZ da bi najbolje rešenje bilo uvođenje lokdauna na odredjeni vremenski period, imajući u vidu više faktora, prenosi portal RTCG.

Ona je potvrdila da je opština Ulcinj u utorak od nadležnih tražila kompletno zaključavanje.

Na pitanje šta podrazumijeva lokdaun koji zagovara sa stručnjacima IJZ, ministarka je odgovorila da je to uvodjenje najstrožih kontrola prilikom ulaska u državu.

“Što se granice tiče, to podrazumijeva uvodjenje stroge kontrole, uz upućivanje u samoizolaciju, osim putnika koji prilikom ulaska imaju negativan PCR test ili brzi antigenski test, ne stariji od 48 sati ili pozitivni serološki nalaz na antitela IGG, koji nije stariji od mesec dana, dakle da imaju potvrdu da su preležali virus ili dokaz da su vakcinisani. Samo uz to bi moglo da se udje u zemlju bez upućivanja u samoizolaciju”, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da je tu i zaključavanje opština, zabrana kretanja između opština, uz ranije definisane izuzetke i druge mere.

Podsetimo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović obratio se juče javnosti i u toj poruci zatražio od nadležnih institucija da donesu odluku da se zatvore granice Crne Gore.

Danas objavljeno

Ujedinjenje Kosova i Albanije? – “U non pejperu rezervisana četiri reda”

M.

Gradski štab donio nove mjere: U Banjaluci dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi na otvorenom

M.

Studentski protest u Solunu završen nasiljem, policija gasila demonstranta

M.

Ostavite komentar