Postavili novi rekord: Prodato više od 11,5 miliona konzola - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Postavili novi rekord: Prodato više od 11,5 miliona konzola

U jeku izlaska novih Xbox i PlayStation konzola, lako se zaboravlja da postoji i treći veliki igrač – Nintendo, koji beleži nove rekorde.

Naime, Nintendo je u prošlom kvartalu prodao čak 11,57 miliona Switch konzola, što ukupan broj dovodi do skoro 80 miliona prodatih primeraka. Ovo je njihov novi kvartalni rekord, rast od 7% u odnosu na isti period prošle godine, a što je još impresivnije, Switch uskoro “proslavlja” četvrti rođendan.

Takođe, ovo znači i da je Switch po prodaji premašio Nintendo 3DS i 2DS porodicu, koja je prodala 75,94 miliona primeraka. Ako Switch bude imao proleće kakvo se očekuje, premašiće i broj prodatih komada Game Boy Advance konzole, prenosi Engadget.

Popularnost ove konzole ne bi trebalo da nas iznenađuje. Još uvek dosta vremena svi provodimo kod kuće, pa ako ste u stalnoj borbi za mesto ispred televizora, isplati se imati konzolu koja ima sopstveni ekran.

Uz fenomenalne video-igre i prenosivost, lako je shvatiti zašto je Nintendo Switch i dalje aktuelan, uprkos problemima sa kontrolerom koji ne prestaju da se pojavljuju.

Danas objavljeno

Trikovi kojima Apple podiže cijenu novog iPhone

Vanja A

Xiaomi sprema PC desktop računare

Vanja A

Evo kakve su vam šanse da vratite hakovani Facebook nalog

V.R.

Ostavite komentar