15. Marta 2021.

Postavila rekord: Bijonse 28. put dobitnica nagrade Gremi

Big Portal

Bijonse je osvojila četiri Gremi nagrade između ostalog za najbolji R&B nastup a Tejlor Svift za svoj album “Floklor” napisan za vreme lokdauna. Svift je prethodno osvojila Gremi za najbolji album godine za “Fearless” 2010. i “pop opus 1989” u 2016. godini.

Samo tri umetnika osvojila su Gremi za album godine tri puta, Frank SinatraPol Sajmon i Stivi Vonder. Ovogodišnja dodela Gremija održana je noćas uz žive nastupe, ali uz pridržavanje mera socijalnog distanciranja i bez publike.

Zbog pandemije izvođači su bili odvojeni na pet bina, raspoređeni u krug unutar Kongresnog centra u Los Anđelesu kako bi održali fizičku udaljenost. H.E.R je osvojila Gremi za pesmu godine, a Bili Ajliš je dobila drugu uzastopnu nagradu za ploču godine.

Megan Stalion osvojila je nagradu za najboljeg novog izvođača. Četiri ženska izvođača osvojila su četiri glavne nagrade na Gremijima. Iako su žene osvajale sve glavne nagrade i ranije, prvi put su četiri različite solo pevačice osvoje četiri glavne nagrade.

“Osećam da je bilo mnogo ženskog osnaženja i mnogo žena dobitnica nagrada večeras. I bilo je potpuno sjajno biti u svemu tome i osećati tu energiju”, rekla je Dua Lipa koja je osvojila nagradu za najbolji pop album.

Bijonse je pre ovogodišnje dodele nagrada imala osvojena 24 Gremija a sinoć je osvojila još četiri uključujući najbolji R&B nastup, za “Black Parade”, najbolji muzički video za “Brown Skin Girl” kao i najbolji rep nastup i najbolju rep pesmu za “Savage” zajedno sa Megan Stalion.

“Kao umetnica mislim da je moj posao, i posao svih nas da odražavamo vreme u kome smo a bilo je jako teško vreme”, rekla je Bijonse kada je dobila priznanje.

Rekla je da stvorila tu numeru da oda počast “divnim crnim kraljevima i kraljicama” na svetu. Bijonse sada deli drugo mesto sa najviše osvojenih Gremi nagrada sa Kvinsijem Džounsom, a na prvom metu je pokojni dirigent Georg Solti, koji sa 31 Gremijem ima najviše osvojenih muzičkih nagrada. Nije samo Bijonsi ušla u istoriju, već i cela njena porodica.

Njen suprug Džej Z je osvojo 23. Gremi nagradu i podelio nagradu za najbolju rep pesmu sa suprugom pošto je on koautor za “Savage”, a njihova devetogodišnja ćerka Blu Ajvi Karter osvojila je najgradu za najbolji muzički video zajedno sa majkom. Ona je druga najmlađa osoba sa osvojenim Gremijem u 63-godišnjoj istoriji dodele te nagrade.

Bijonse je imala najviše nominacija za ovogodišnje Gremije, devet. Nije imala nastup sinoć ali jeste Tejelor Svift. Na Gremijima su pored nastupa uživo u četvorosatnom spektaklu bili prikazani i unapred snimljeni nastupi. Domaćin ceremonije komičar Trevor Noa pričao je viceve o pandemiji u 2020. godini uživo iz Los Anđelesa, a oni koji su bili prisutni nosili su maske i sedeli uz socijalno distanciranje za malim okruglim stolovima.

Nastupili su Silk Sonik, Bruno Mars i Anderson Park, kao Dua Lipa koja je izvela svoje hitove “Don'T Start Now” i “Levitating”. Među izvođačima bili su i Bili Ajliš, Kardi B, Bad Bani, Hari Stajls koji je osvojio nagradu za najbolji solo pop nastup za hit “Watermelon Sugar”. Dobitnici nagrada su bili i Fiona Epli, Kajtranda i posthumno Džon Prajn i Čik Korea.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare